Mediatiedote 7.9.2018

MEDIATIEDOTE
7.9.2018
Vapaa julkaistavaksi: heti

Tarinankertojat kisaavat Lauluntekijäkilpailun finaalissa Juuri Nyt Urban Folk Festivalilla

la 29.9.2018
Ravintola Kapsäkki, Hämeentie 68, Helsinki

Ravintola Kapsäkissä syyskuussa ensimmäistä kertaa järjestettävän Lauluntekijäkilpailun finalistit on valittu. Lauluntekijäkilpailu järjestetään osana Juuri Nyt Urban Folk Festivalia, joka kokoaa syyskuussa saman katon alle tämän hetken kiinnostavimpia folk- ja indieartisteja.

Lauluntekijäkilpailu oli avoin kaikille, joka säveltävät, sanoittavat ja sovittavat laulunsa pääosin itse. Osallistujamäärä alkukarsintaan oli huima ja kilpailijoiden taso korkea – mukaan ilmoittautui sekä uusia ja tuntemattomia kykyjä että kokeneita konkareita.

Finaalissa nähdään (kuvassa ylhäältä vasemmalta) Katri Onnela, Anna Minkkinen, Saima, Taru Still, Otto Juhana, Milka Räisänen, Harri Nyman ja Elina Teini. Finalistien valinta oli esiraadille haastava tehtävä: lukuisten hienojen kappaleiden joukosta lopulta erottuivat finalistit aitoudellaan, omaperäisyydellään ja läsnäolollaan.

Lauluntekijäkilpailun finaalin tuomaristossa istuvat Johanna Sauramäki Saura Booking Agencystä, Jyri Lehtonen Bafe’s Factory -levy-yhtiöstä, lauluntekijä ja näyttelijä Antti Korhonen Kapsäkki-osuuskunnasta sekä kokenut toimittaja ja musiikkialan monitoimimies Janne Flinkkilä.

Motiivi Lauluntekijäkilpailun järjestämiselle on luoda lahjakkaille lauluntekijöille tilaisuuksia päästä esiin musiikki edellä ja ilman ulkopuolisten tahojen voitontavoittelua. Kilpailijat saavat mahdollisuuden esittää musiikkiaan yleisölle ja musiikkialan vaikuttajille, mikä voi parhaassa tapauksessa auttaa lauluntekijöitä pääsemään uran alkuun.

Loppukilpailu on yleisölle avoin ja pääsymaksuton.

Juuri Nyt Urban Folk Festivalilla esiintyvät  Lau Nau Kvartetti, kansanelektroyhtye Suistamon Sähkö, yhden naisen folkorkesteri ja tuore Emma-voittaja Maija Kauhanen, kansanperinnettä beatboxingiin yhdistävä Tuuletar, melodisen folkpopin mestariduo John McGregor & Jarmo Saari, nuori lauluntekijä Elsi Sloan ja vokaalikvartetti Äijä.

Lisätiedot, kuvat, pressiliput festivaalille:

Laura Salokoski
Tuottaja / tiedottaja
Saura Ohjelmapalvelu Oy
laura@saurabooking.com
+358 44 988 3397

Lauluntekijäkilpailu Facebookissa
Juuri Nyt Urban Folk Festival -verkkosivu
Juuri Nyt Urban Folk Festival Facebookissa
Musiikkiteatteri Kapsäkki
Ravintola Kapsäkki
Saura Ohjelmapalvelu Oy