Mediatiedote 3.9.2019

MEDIATIEDOTE
3.9.2019
Vapaa julkaistavaksi: heti

Traditiot pukeutuvat uudelleen Juuri Nyt Urban Folk Festivalilla

Juuri Nyt Urban Folk Festival on kaupunkifestivaali, jolla ikiaikaiset ilmaisutavat, tarinankerronta, saamelainen joiku, arkistonauhat ja pohjoinen perinne kohtaavat elektron, ääniteknologian ja uuden musiikin. 

Puuluup Juuri Nyt Urban Folk Festival 2019

Esiintyjäkattaus esittelee näkyvästi tuulia eteläisestä naapuristamme. Bailufolkin sensaatio Trad.Attack! on tuonut tradition virolaisen musiikin valtavirtaan ja Puuluup soittaa virolaisilla jouhikoilla hypnoottista neozombiepostfolkkia. Festivaalilla on esillä myös saamelaismusiikin uusi aalto: Ulla Pirttijärven uusi kokoonpano Áššu (FI/NO) yhdistelee perinteistä joikua ja länsiafrikkalaisia soundeja. Pirttijärven tyttären Hildá Länsmanin ja Viivi Maria Saarenkylän duo VILDÁ on herättänyt suurta kiinnostusta kansainvälisesti. Pessi Jousteen luotsaama VIMMA ammentaa luontosuhteesta, ilmastokriisistä ja utopioista ja juhlistaa festivaalilla debyyttilevynsä julkaisua.

Muita ohjelmiston herkkupaloja ovat keväällä odotetun kakkoslevynsä julkaissut ja kesän Euroopan-kiertueelta palannut Tuuletar, uuden tuore Teosto-palkinnon voittaja Color Dolor, luomufolktrio Viitasen Piia sekä Tuuli ja Helmi Saksalan kokoonpano Lailai.

Juuri Nyt Urban Folk Festival
27. – 28.9.2019
Musiikkiteatteri Kapsäkki & Bistro K, Hämeentie 68, 00550 Helsinki

Lisätiedot, kuvat, pressiliput:
Laura Salokoski
Tuottaja / tiedottaja
laura@sauraohjelma.com
+358 44 988 3397

Juuri Nyt Urban Folk Festival -verkkosivu
Juuri Nyt Urban Folk Festival Facebookissa
Facebook-tapahtuma 2019
Juuribrunssi
Liput (Lippu.fi)
Spotify: Juuri Nyt Urban Folk Festival 2019 -soittolista