Mediatiedote 27.8.2019

MEDIATIEDOTE
27.8.2019
Vapaa julkaistavaksi: heti

Juuri Nyt Urban Folk Festivalilla 43,5% esiintyjistä naisia

Juuri Nyt Urban Folk Festival on kaupunkifestivaali, jolla ikiaikaiset ilmaisutavat, tarinankerronta, saamelainen joiku ja pohjoinen perinne kohtaavat elektron, ääniteknologian ja uuden musiikin. 

Viitasen Piia Juuri Nyt Urban Folk Festival 2019

Livemusiikkimaailmaa puhuttaa (varsinkin Ruotsissa ja Iso-Britanniassa) tällä hetkellä Keychange -hanke, jonka tavoitteena on lisätä naistekijöiden määrää musiikkialalla ja sitouttaa festivaaleja ottamaan yhtä paljon naisia ja miehiä esiintymään vuoteen 2022 mennessä. NRGM teki Suomessa vuoden 2018 suosituimpien festivaalien esiintyjistä tilastoa, jonka mukaan naisesiintyjiä oli suhteellisesti eniten Ruisrockissa, 22,8 prosenttia. Juuri Nyt Urban Folk Festival ei ole sitoutunut Keychange-tavoitteeseen, mutta vuoden 2019 esiintyjistä naisia on 43,5%. Lukuun on laskettu myös sooloartistien keikkamuusikot sekä artistien omat äänisuunnittelijat. Naisia on mukana 12:sta kokoonpanosta 11:lla eli 91,7%:ssa esiintyjistä. Useampaa kuin yhtä sukupuolta on edustettuna 75 prosentissa esiintyvistä kokoonpanoista. Myös festivaalin taustajoukot koostuvat naisista: taiteellisesta johdosta ja tuotannosta vastaavat Saura Ohjelmapalvelun Johanna Sauramäki ja Laura Salokoski sekä Musiikkiteatteri Kapsäkin Anu Hostikka.

Juuri Nyt Urban Folk Festivalin ohjelmisto 2019
Juuri Nyt Urban Folk Festivalin esiintyjäkattaus tuo tuulia eteläisestä naapuristamme. Bailufolkin sensaatio Trad.Attack! on tuonut tradition virolaisen musiikin valtavirtaan ja Puuluup soittaa jouhikon lähisukulaisella tallharpalla hypnoottista neozombiepostfolkkia. Festivaalilla on esillä myös saamelaismusiikin uusi aalto: Ulla Pirttijärven uusi kokoonpano Áššu (FI/NO) yhdistelee perinteistä joikua ja länsiafrikkalaisia soundeja. Pirttijärven tyttären Hildá Länsmanin ja Viivi Maria Saarenkylän duo VILDÁ on herättänyt suurta kiinnostusta kansainvälisesti. Pessi Jousteen luotsaama VIMMA ammentaa luontosuhteesta, ilmastokriisistä ja utopioista ja juhlistaa festivaalilla debyyttilevynsä julkaisua.

Muita ohjelmiston herkkupaloja ovat keväällä odotetun kakkoslevynsä julkaissut ja kesän Euroopan-kiertueelta palannut Tuuletar, uudentuore Teosto-palkinnon voittaja Color Dolor, luomufolktrio Viitasen Piia sekä Tuuli ja Helmi Saksalan kokoonpano Lailai. Lauantaipäivän Juuribrunssin maksuttomissa konserteissa Bistro K:ssa esiintyvät Rebekka Holi, Beldame ja viime vuotisen Lauluntekijäkilpailun voittaja Elina Teini.

Juuri Nyt Urban Folk Festival järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2018.

Juuri Nyt Urban Folk Festival
27. – 28.9.2019
Musiikkiteatteri Kapsäkki & Bistro K, Hämeentie 68, 00550 Helsinki

Lisätiedot, kuvat, pressiliput:
Laura Salokoski
Tuottaja / tiedottaja
laura@sauraohjelma.com
+358 44 988 3397

Juuri Nyt Urban Folk Festival
Juuri Nyt Urban Folk Festival Facebookissa
Facebook-tapahtuma 2019
Juuribrunssi
Liput (Lippu.fi)
Spotify: Juuri Nyt Urban Folk Festival 2019 -soittolista