Mediatiedote 20.9.2018

MEDIATIEDOTE
20.9.2018
Vapaa julkaistavaksi: heti

Ainutlaatuisia keikkoja Juuri Nyt Urban Folk Festivalilla

28.-29.9.2018
Juuri Nyt Urban Folk Festival
Musiikkiteatteri ja Ravintola Kapsäkki

Suistamon Sähkön levynjulkaisukeikka: Häpeilemätön Suistamon Sähkö julkaisee 29.9.2018 toisen pitkäsoiton Etkot, pectopaн ja etnoteknoa ja karauttaa sen myötä kiertueelle. Helsingin keikka nähdään julkaisupäivänä Juuri Nyt Urban Folk Festivalilla. Karjalaista haitaritrancea, räppiä ja kansanelektroa maanisen tanssittavassa paketissa.

Tuuletar: viimeinen keikka ennen kiertuetaukoa. Tuuletar on noussut tänä vuonna huimaan menestykseen. Huippukohtia olivat esiintymiset Ruotsin kuninkaallisille, tasavallan presidentin virallisella valtiovierailulla, WOMAD- ja Songlines-festivaalilla Briteissä ja Game of Thrones-trailerilla. Uusi levy tulossa ensi kesän alussa.

Lau Nau superkokoonpanolla: Kvartetissa mukana Pekko Käppi, Matti Bye ja Samuli Kosminen. Edellisen kerran samalla bändillä Lau Nau nähtiin Flow Festivalin pallolavalla.

Äijän comeback: vokaalikvartetti Äijässä laulavat folk-konkarit Pekko Käppi, Taito Hoffrén, Eero Turkka ja Girilal Baars. Äijän Emma-ehdokkaaksikin nimetyn albumin Jet-Black julkaisusta on vierähtänyt kymmenen vuotta ja nyt Äijä palaa entistäkin vahvempana. Luvassa miehistä polyfoniaa Ukrainasta, Albaniasta, Venäjältä, Sardiniasta ja Yhdysvalloista.

Harvinaisella Helsingin-soolokeikalla nähdään Emma-voittaja ja ahkerasti maailmalla kiertävä yhden naisen folk-orkesteri Maija Kauhanen, jonka musiikissa polyrytmien sekä vahvan beatin kutoma syke yhdistyy hypnoottisiin melodioihin. Melodista folkpoppia ja maalailevia äänimaisemiä esittää  mestariduo John McGregor & Jarmo Saari ja uutta indie-lauluntekijäsukupolvea edustaa Elsi Sloan.

Osana festivaalia järjestetään myös Lauluntekijäkilpailun finaali, jossa uudet laulunkirjoittajakyvyt mittelevät keskenään. Tuomaristossa vaikuttavat Janne Flinkkilä (Creat), Johanna Sauramäki (Saura Booking Agency), Jyri Lehtonen (Bafe’s Factory) ja Antti Korhonen (Kapsäkki Osuuskunta) ja voittajalle on luvassa hienoja palkintoja.

Festivaalipassilla pääsee nauttimaan koko ohjelmistosta ja Kapsäkin teatterisalissa pidettäviin konsertteihin voi ostaa lippuja myös yksittäin.

 

Lisätiedot, kuvat, pressiliput
Laura Salokoski
Tuottaja / tiedottaja, Saura Ohjelmapalvelu Oy
laura(a)saurabooking.com
+358 44 988 3397

Juuri Nyt Urban Folk Festival / Media
Juuri Nyt Urban Folk Festival Facebookissa
Lauluntekijäkilpailu Facebookissa