Lauluntekijäkilpailun säännöt

Lauluntekijäkilpailun säännöt

1. Järjestäjä

Lauluntekijäkilpailu on osa Juuri Nyt Urban Folk Festivalia. Kilpailun ja festivaalin järjestää Saura Ohjelmapalvelu Oy.

2. Osallistuminen

Kilpailuun voivat osallistua kaikki musiikkia itse säveltävät ja sanoittavat henkilöt. Osallistumisikäraja on 16 vuotta. Osallistujan täytyy olla esityskappaleen pääasiallinen tekijä ja esiintymistilanteessa lavalla saa olla hänen lisäkseen kaksi muuta henkilöä.

3. Kilpailun rakenne

Kilpailussa on kaksi vaihetta: äänitteiden perusteella tehtävä alkukarsinta sekä Juuri Nyt Urban Folk Festivalilla lauantaina 29.9.2018 päivällä pidettävä loppukilpailu. Kilpailun järjestäjä päättää loppukilpailuun osallistuvien kilpailijoiden määrästä. Kilpailun osallistujan tulee olla vapaa osallistumaan loppukilpailuun koko päivän ajaksi.

4. Ilmoittautuminen

Äänitteiden perusteella tapahtuvaan alkukarsintaan ilmoittaudutaan sähköisesti Google Forms -lomakkeella. Ilmoittautumiseen tarvitaan Google-tili.

Ilmoittautumislomakkeeseen on liitettävä alkukarsintaan tarkoitettu kilpailukappale mp3-tiedostona. Kilpailukappaleen täytyy olla julkaisematon*, julkaisusopimuksista vapaa ja kilpailijan on oltava sen pääasiallinen tekijä. Kilpailukappaleen maksimipituus on 5 minuuttia. Lisäksi ilmoittautumiseen tarvitaan kilpailijan kuva, lyhyt esittelyteksti sekä tekninen raideri, josta käy ilmi lavakokoonpano ja tarvittava esitystekniikka. Ilmoittautuminen päättyy 31.7.2018.

5. Loppukilpailu 29.9.2018

Kaikille osallistuneille ilmoitetaan alkukarsinnan tulokset 30.8. mennessä. Loppukilpailuohjelmaan tulee sisältyä 2 kappaletta. Kappaleita koskevat samat ehdot kuin alkukarsinnan kilpailukappaletta, mutta ohjelma voi olla muu kuin alkukarsinnan ohjelma. Loppukilpailun ohjelman enimmäiskesto on 10 minuuttia. Loppukilpailu on yleisölle avoin ja pääsymaksuton ja siitä tiedotetaan festivaalin markkinointikanavilla. Loppukilpailijoille tarjotaan kilpailupäivänä artisticatering.

Kilpailijan ottaessa vastaan tarjotun paikan loppukilpailussa, on sopimus kumpaakin osapuolta sitova. Osallistumisen / esiintymisen voi peruuttaa vain erittäin painavasta syystä.

6. Tuomaristo

Lauluntekijäkilpailun tuomaristo toimii festivaalin taiteellisen johtajan johdolla. Tuomaristo koostuu ohjelmatoimiston ja levy-yhtiön edustajasta sekä kahdesta muusta musiikkialan vaikuttajasta. Tuomariston kokoonpano julkistetaan viimeistään 15.9.2018.

7. Palkinnot

Lauluntekijäkilpailun voittajalle järjestetään mahdollisuus palkalliseen keikkaan Helsingissä, mentorointisessio levy-yhtiössä / ohjelmatoimistossa sekä promomateriaalipaketti sisältäen promokuvat ja esittelytekstit.

8. Muuta huomioitavaa

Kukin kilpailija vastaa itse kaikista kustannuksistaan (mm. matka, majoitus).
Kilpailun järjestäjillä on oikeus korvauksetta radioida, televisioida, äänittää, videokuvata ja valokuvata kaikkia esityksiä sekä julkaista kuvia, tallenteita ja reaaliaikaista videokuvaa internetissä, sosiaalisessa mediassa ja festivaalin markkinointimateriaaleissa.

Kilpailun virallinen kieli on suomi. Suomen kielen taito ei ole edellytys kilpailuun osallistumiselle.

*Julkaisemattomalla laululla tarkoitetaan kappaletta, josta ei ole solmittu sopimuksia esimerkiksi levy-yhtiön tai jakelijan kanssa. Kappale ei saa olla sidottu myöskään omakustanteiseen EP- tai albumijulkaisuun.

Lauluntekijäkilpailuun voi osallistua laululla, jonka tekijä on laittanut omissa nimissään julkisesti kuultavaksi esimerkiksi Youtubeen, Soundcloudiin, Bancampiin tms. alustalle.

Muokattu 11.6.2018:
1) Täsmennetty, että ikäraja on alaikäraja
2) Mainittu, että kilpailukappaleen kieli on vapaa